Findyourgroup en Mark Bos starten buy & build strategie in de signing- en presentatiesector

Investeringsmaatschappij Findyour Equity Partners (Findyourgroup) uit Breda is een nauwe samenwerking aangegaan met Mark Bos, voormalig eigenaar en CEO van MKC Moto. Samen richten zij SignPres Group op, met als doel een divisie van bedrijven te creëren in de signing- en presentatiesector. Hun ambitie is om via diverse overnames marktleider te worden op het gebied van presentatieartikelen en binnen- en buitenreclame. Deze markt is zeer dynamisch, snelgroeiend en voornamelijk lokaal gefragmenteerd, waardoor deze zich uitstekend leent voor een buy & build-strategie.

Als eerste stap zullen de reeds actieve bedrijven binnen Findyourgroup; Europel B.V. en Presenteerspecialist B.V., worden geïntegreerd binnen SignPres Group. Momenteel lopen er gesprekken over diverse overnames en wordt actief gezocht naar interessante aanvullende bedrijven die kunnen bijdragen aan het realiseren van een alles-in-één oplossing voor alles wat te maken heeft met grafische en visuele communicatie(dragers). Hierbij valt te denken aan productie, verkoop, installatie en onderhoud van presentatieartikelen, binnen- en buitenreclame, folies, lichtreclame, bewegwijzering, beursstands, voertuigbelettering en meer. 

Mark Bos deelt zijn visie: “Het uitdragen van een sterke visuele identiteit wordt steeds belangrijker om de aandacht van de klant vast te houden, maar ook om medewerkers te binden aan een bedrijf. Terugkijkend op het succes van MKC Moto besef ik hoe belangrijk het uitdragen van dit merk is geweest. Door de exponentiele groei was het een uitdaging om consistent te blijven, zo kostte het openen van nieuwe filialen veel extra tijd vanwege de (vaak ad hoc) samenwerking met diverse partijen. Ons plan met Signpres is om totaalleverancier te worden voor alles wat te maken heeft met signing en presenteren. SignPres kan het plan van de architect direct overnemen en in samenwerking met een interieurbouwer volledig uitvoeren. Op deze manier ontzorgen we de opdrachtgever, waardoor er efficiënter en duurzamer aan projecten kan worden gewerkt.”

Wout Jan Wessels Boer van Findyourgroup geeft aan: “We geloven sterk in deze markt en zien veel kansen om een sterke positie te verwerven. Met Europel als merk voor presenteerartikelen en toeleverancier voor de signing sector hebben we een stevige basis gelegd om onze ambitieuze groeiplannen te realiseren. We kijken uit naar de samenwerking met Mark en zijn verheugd dat hij ons team komt versterken.”

Over Mark Bos: Onder leiding van Mark Bos (34) groeide zijn bedrijf MKC Moto (vh MotorKledingCenter) uit tot de online en offline marktleider in de Benelux op het gebied van motorkleding. In 2020 verkocht hij zijn bedrijf aan een Belgische investeringsmaatschappij, waarna hij zich nog twee jaar actief inzette voor de internationale expansie, met uiteindelijk 20 winkels verspreid over vier landen. Na een sabbatical van een jaar, waarin hij met zijn gezin de wereld rondreisde, is het nu hoog tijd om aan een nieuw ondernemersavontuur te beginnen.

Over Findyour Equity Partners: Findyour Equity Partners is in 2018 opgericht door Arnold Bergsma en Wout Jan Wessels Boer en is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die investeert in middelgrote handelsbedrijven in Nederland. De focus ligt op handelsondernemingen met een familieachtergrond, een verdedigbare concurrentiepositie en de mogelijkheid tot groei door internationale expansie of buy and build. Naast kapitaal bieden ze ondersteuning om het volledige potentieel uit de bedrijven te halen en geven ze toegang tot een groot netwerk van professionals. Het doel is om van de participaties sterke marktleiders te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *