Findyour bestaat 5 jaar: Interview met Peter de Vré van Europel

Speciaal voor het 5 jarig bestaan van Findyour group blikken we samen met onze collega’s van de verschillende participaties terug op waar we vandaan komen, en vooral op waar we nu staan. Wat heeft de overname door Findyour group gebracht en wat is er sinds die tijd veranderd. In dit interview geven we het woord aan Peter de Vré, algemeen directeur van Europel

Wanneer is Europel overgenomen door Findyour group?
Peter: Medio januari 2020.

Wat was de reden dat het bedrijf werd verkocht?
Peter: Europel is in 1990 opgericht door Peter Pelser. Tot de overname is het altijd een familiebedrijf geweest. Er was geen opvolging in de familie en daarom is besloten te zoeken naar een geschikt overnamekandidaat, waarmee het bedrijf met dezelfde normen en waarde kon worden voortgezet.

Hoe heb je de komst van Findyour group als aandeelhouder in het begin ervaren?
Peter: In het najaar van 2019 ben ik voorgesteld aan Wout Jan Wessels Boer en Arnold Bergsma. Na een uitvoerige kennismaking reed ik met een goed gevoel terug naar Waardenburg. Beide partijen hadden een goede indruk van wat we van elkaar konden verwachten. Voor mij was het ook belangrijk dat ik in de laatste 5 jaar van mijn werkzame leven samen met het Europel team met hetzelfde plezier verder kon met het bouwen aan de onderneming.

Terugkijkend op de afgelopen 5 jaar, welke veranderingen hebben er dan plaats gevonden?
Peter: Europel is succesvol geworden in de kantoorartikelmarkt. Onze klanten waren de wederverkopers in de Benelux. In het assortiment zaten eigen merken en exclusieve vertegenwoordigingen. We zijn ons gaan verdiepen in verkopen via internet, daarvoor moesten we onze content met meer en betere foto’s en teksten gaan verbeteren. Met alleen de klanten in de Benelux namen we geen genoeg dus alle teksten moesten worden vertaald. De assortimenten zijn herzien en we hebben ook afscheid genomen van artikelen die we vanaf dag 1 in het assortiment hadden. Omdat we al sterk waren met presentatiemiddelen hebben we daar onze focus op gezet. Europel werd ook de naam van onze eigen productlijn en we hebben het logo, de website en de verpakkingen van alle producten aangepast.  Onder het motto “partner in presenteren” zijn wij klaar voor de toekomst met een mooi assortiment en focussen we ons niet alleen op de kantoormarkt maar tegenwoordig ook op de retail en hospitality branche.

Hoe ervaar jij de samenwerking tussen de diverse bedrijven uit Findyour group?
Peter: Sinds de oprichting van Europel werken we met een kleine en hecht team. Na de overname van Europel heeft de Findyour groep meer bedrijven overgenomen en zijn wij van een klein familiebedrijf nu onderdeel van en groep bedrijven met ieder zijn eigen focus. Toch hebben we dingen met elkaar gemeen waardoor we veel met elkaar sparren en delen. Dit ervaar ik persoonlijk als erg plezierig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *